2008/10/26

tredje gången gillt.

Okej. Nu är det tredje gången jag skriver detta blogginlägg och jag känner hur irritationen växer. Hur kan det BÅDA tidigare gångerna sluta med att hela texten försvinner…? Vad gör jag för fel?!

Nåväl, ännu en vecka till ända i de jämtländska skogarna.. Tiden flyger iväg och jag hinner knappt med. Tentan är snart här och jag har inte pluggat ens nära hur mycket jag borde. Alla har panik och alla uttrycker mer eller mindre avsky för särskilt Payne (in the ass) boken på 500 sidor som man fattar nada av som vi trots det måste läsa. Åh vad glad jag ska vara när det är över. OM jag klarar tentan förstås… förra året kuggade ju 40% har vi fått höra.

Mellan pluggstunderna slinker det i alla fall in lite äventyr av olika slag. Vi är ett litet gäng som spontant har startat vad vi kallar äventyrs-tisdag. =) Så i tisdags drog vi iväg långt ut i skogen med ficklamporna i högsta hugg och letade oss fram till en fors typ, där det även finns ett litet vattenfall och en liten sjö där vattnet rinner ut. (det är ytvattnet från lochness har jag fått höra) Det var mörkt och stjärnklart och vi satt ett tag och bara njöt av naturen. Vattnet i sjön var så spegelblankt att stjärnorna såg ut att finnas både ovanför oss och nedanför oss. Så vackert! Sedan hade vi ju några vikingar i gänget som hade bestämt sig för att bada, jag var inte en av dem denna gång. Jag tror att de tyckte det var rätt kallt… men vi grillade och tinade upp runt elden sedan. Nästa tisdag ska vi utforska grottan på Frösön. Hoppas jag klarar det trots att jag är lite klaustrofobisk…

I fredags (mellan tårtkalas hos Jenny och knytkalas hos Isabell) var jag på middag hemma hos Märta och Tage, ett äldre par i EFS som brukar bjuda hem ett gäng ungdomar då och då. Jag blev medbjuden av Anso. Ett härligt gammalt par! Det var trevligt umgänge och god mat! =)

Igår var en galen kväll… det kan bli så otroligt intressant och kul, på ett oväntat sätt och liksom utanför normen, bara av att man placerar väldigt olika typer av människor på samma ställe. Igår var en sån kväll. Jag har inte skrattat så mycket på länge. Vi firade Jenny (igen) och Ana Maria med middag på Bishop’s Arms och dansparty på Plaza där vi lyckades komma in gratis bakvägen till på köpet. Annorlunda kväll minst sagt.

Idag har jag varit på EFS.. Det är faktiskt svårt det där med att välja en kyrka. Jag har varit rätt mycket i Pingst men nu ville jag prova EFS igen. Det finns ju för- och nackdelar med båda. I pingst är det lite friare och jag känner mig mer hemma med formerna och så. Men samtidigt brukar jag tycka att predikan är lite lång och svår att hänga med i… Jag tappar koncentrationen efter ett litet tag bara.. Det är väl mest mig problemet ligger i då kanske, men ändå.. Sen om man går till pingst så blir man alltid kvar där typ halva dagen.. I EFS känner jag mig inte riktigt lika fri och hemma i formerna, fast å andra sidan har predikan varit väldig bra de gånger jag varit där. Kort men kärnfull. Och hela dagen går inte åt, även om man stannar på kyrk-kaffe. Så då är frågan om man ska gå till kyrkan där man känner sig friare och mer hemma men har svårare att ta till sig predikan, eller om man ska gå till kyrkan som man inte känner sig riktigt lika fri och hemma i men där man får ut mer av undervisningen? Ja, vi får väl se hur det blir…

Nu ska jag väl försöka läsa lite innan jag ska på klass-cellgrupp hos Maggie ikväll. Vi kristna i klassen kände att vi ville starta en egen, utöver våra vanliga cellgrupper, som träffas en gång i månaden typ och ber för klassen och skolrelaterade saker och bara stöttar varandra och så.. så det blir första gången ikväll. Ska bli härligt!

Till böckerna..
Ciao people!

1 kommentar:

Lina sa...

jag har kikat in här ibland men aldrig skrivit nåt..känner att det är på tiden :) jag känner igen det där med att välja kyrka!! jag är ju medlem i pingst här, men har inte varit aktiv i den kyrkan på väldigt länge..då jag bott på andra ställen....nu är jag tillbaka i stan, men har börjat gå mer å mer till elimkyrkan...saknar att ha en kyrka där jag känner "hemma"...men det kommer väl :) kram!